Човешкият живот е като конец усукан от три нишки –

...
 
Човешкият живот е като конец усукан от три нишки –
Коментари Харесай

Психологът и психотерапевт Аксиния Цветанова пред happywoman.bg: Животът след 40+

 

Човешкият живот е като конец извит от три влакна – знак на действителността, пристрастеността и умиротвореността…

Броят на годините е действителност, пристрастеността да живеем здрави и щастливи е на наше разположение, а умиротвореността няма да ни разреши да прекалим и да се превърнем в гротеска и ще ни демонстрира къде е границата.

Това не е реклама на артикули, а реклама на вероятния пълностоен и благополучен живот след 40г.

Хубаво е да имате ментори, само че да не сте подвластни от тях. Вдъхновявайте се от личностите на които се възхищавате. Щом те могат, можете и вие!

Направете го по вашия метод и оставете диря след себе си. Иначе ще продължим веригата от заболели, нещастни и мрънкащи за живота и менопаузата дами. Между мърморя и мъркам има една писмен знак разлика. Аз избирам да мъркам от наслаждение до момента в който вдишвам, а вие имате право да извършите своя избор.

Мислете за “менопаузата ”, като за пауза за МЕН. Всички борби, медали, задания и надпревари са завършили. Време е за вас, време е за МЕН.

Да разровим съкровищата и да се отпуснем.

Ще се веселя, в случай че съумея да ви вдъхновя. Ако ме употребявате, с цел да се оправдаете, че несъмнено гените ми са такива или пък всичко е доста скъпо, ще ви схвана.

Психиката ни има чудна система за отбрана, не виждаме прекомерно мъчителните истини, до момента в който не сме подготвени за това.

За някой ще съм капката която ще прелее и ще запретнат ръкави, за други ще съм огледалото върху което ще трансферират гнева и оправданията си.

За себе си ще остана вярна не нещата които работят и ме карат да се усещам добре.

Където и да сте по пътя, поисквам ви триумф и наслада от живота. Вие най-добре знаете по какъв начин!

А на 5 и 6 юни може да откриете доста запаси и ентусиазъм.

Автор:  

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР